ASSEMBLEA AMPA 15 de març de 2022

21:30 Menjador de l’escola.

Format mixte: Google meet  + presencial

Màxim 22 assistents pel Google meet + 15 persones en format presencial

Formalització comissió coeducació

Presenta la comissió en Lázaro (Lalo).

Finalitat de fomentar idees, peticions de formació a professorat, famílies i alumnes.

Enfocada a la igualtat entre col·lectius i a la inclusió.

S’espera convocatòria a una propera reunió municipal, aportar idees i poder organitzar algun curs.

Reunions mensuals a la Garriga per a instituts i escoles per a millorar la coeducació.

Canvi nom ampa/afa

Iniciativa sorgida de la comissió de coeducació

El canvi és degut a oferir igualtat als alumnes, i hi ha alumnes que poden estar tutelats per altres figures que són pares o mares, i així se’ls tracta en igualtat.

Canvi a Associació de Famílies d’Alumnes (AFA)

S’aprova fer el canvi a denominació Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) per unanimitat

Cal fer el canvi als estatus i presentar els canvis al registre, i prèviament cal notificar el canvi de junta aprovat al gener.

Després fer el canvi de la tipografia

Represa projecte pati

Es proposa reprendre el  projecte pati tant per part de l’escola com de l’AFA.

Proposta de dates: finals abril (30) i finals de maig (21/28).

La Comissió de Manteniment recopilarà les propostes de millora de l’escola tenint en compte les inquietuds dels infants i de l’equip directiu.

Situació crítica menjador

Traspàs de competències entre Jose Delgado (tresorer actual) i Mercè Freixanet (tresorera entrant).

La situació econòmica a què fa front el menjador és fruit de les despeses generades per la pandèmia (dèficits mensuals, incobrament de beques, davallada de comensals, triplicació de grups, confinaments, etc.) i per la manca d’ingressos procedents d’activitats que l’AFA no ha pogut celebrar. Es recorda que la gestió està externalitzada (Jordi Vega i Gestoria Moya) i que la Comissió Econòmica està a oberta a resoldre qualsevol dubte de les famílies en aquest sentit.

L’AFA decideix en assemblea assumir aquesta manca d’ingressos i s’adapta gradualment a la situació generada per la pandèmia. Durant aquest curs acadèmic (fins al juny), es preveu que els ingressos puguin cobrir nòmines i pagues extres.

L’AFA està a l’espera de rebre el tancament comptable de 2021 per analitzar opcions viables del futur del servei de menjador.

Espai Inter cooperació amb altres afa’s del poble

Comissió extraescolars. Inquietud de tornar a fomentar l’esport escolar a nivell de poble. Era un projecte finançat per l’ajuntament, per a les escoles públiques de la garriga. Monitors coordinats per l’ajuntament, reunions i trobades quinzenals entre els centres per a fer tastets d’esports i altres activitats esportives

Es va intentar reprendre el projecte després de la pandèmia a totes les escoles però no es viable (infraestructura / desapareixen extraescolars, de manera que no hi ha ingressos per avançar diners) i, com que  no es cobra la subvenció, l’activitat s’externalitza ( a una empresa i a un preu més elevat).

Les AFA’s del poble volen tornar a fomentar accés fàcil i econòmic a l’esport escolar.

Proposta de reunió de membres amb altres AFA’s del poble, han sorgit inquietuds diverses i transversals, no només amb l’esport escolar. Es pregunta a l’ajuntament què es fa amb aquesta partida econòmica ara que no es fa res, i demanar a l’ajuntament per a que reprenguin aquesta coordinació.

Altres temes de coordinació entre les AFA’s són la mobilitat, els camins escolars, la instal·lació de plaques solars a les escoles, etc.

PACTE

Tema fora de l’ordre del dia, l’Escola s’ha inscrit al programa PACTE, programa de reflexió de l’escola per debatre sobre propostes de millora en què intervenen docents, infants i famílies.

Properament es rebrà un formulari per a demanar involucrar les famílies a una sessió de treball al voltant de l’escola. 7 abril a la tarda.

Precs i preguntes

  • Funcionament del bicibús:

Iniciativa sorgida a Osona, que implica l’acompanyament organitzat d’infants a les escoles mitjançant unes rutes amb parades al llarg del recorregut. Hi ha una aplicació que gestiona el funcionament del bicibús (parades, inscrits) que s’ha adquirit per la Garriga. Pinetons ha començat el pla pilot. S’espera fer l’arrencada aquesta primavera del bicibús al Puiggraciós (els divendres).

Cal tenir en compte el següent:

  • Posar aparcaments de bicicletes dins del recinte escolar
  • Pendent decidir com es farà la pujada abans de l’escola
  • Considerar d’admetre-hi també patinets
  • Es farà escrit per a comunicar a les famílies, i demanar voluntaris i col·laboració de les famílies. Cal assegurança nominal dels participants, i es farà formació per als responsables

Es valora que el format híbrid de reunió ha anat molt bé

 Proposta de fer mercat segona mà

  • Reaprofitament de la roba i joguines. Es pensarà en fer prova pilot, aprofitar potser un dels dies del projecte pati. Pensar com organitzar-ho, per tal que tingui una finalitat pedagògica. També en col·laboració amb altres entitats.

Si contínues utilitzant aquest lloc acceptes l'ús de cookies. més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca